Група Лора се местят в Ирландия

Популярната алтернативна българска група Лора подписа договор с ирландски мениджър и в сряда /31 октомври, 2007 г./ четиричленният състав ще отпътува за Дъблин. Бандата заминава за неограничен период, а целта е реалната в случая възможност групата да твори и пробие извън България. В предложението на мениджърът Дейвид Морган са включени участия, записите и издаването на няколко албума и предлагането им на по-големи компании. В Дъблин Лора ще разполагат със собствено студио в жилището, където ще бъдат настанени. Вече е ясно и първото ново парче, което те ще запишат още при пристигането си там – I’ll Be Here. От самото начало те ще стартират със серия от концертни изяви.

По-горе използваното име остава с приятни спомени в историята. Лора са взели общо решение със своя нов мениджър и вече са прекръстени на Amoric. До броени дни ще стартира напълно новият им актуален сайт, за чиято поява и адрес Stroeja.com ще оповести своевременно. В него, освен задължителната информация около групата, ще бъдат пуснати някои от старите, както и три-четири нови песни за легален даунлод. Посетителите биха могли да определят рейтинг за всяко едно от парчетата, качени там, с което биха могли да подпомогнат Amoric в селектирането им при решението кои от тях да намерят място в албум.

Очаква се групата да презапише своите стари песни като работи с чужди професионалисти в областта. Стартът вече е даден - две от новите им песни Fake и Blue Summer са смесвани и мастерирани от американския продуцент Брус Шугар, работил с успели артисти като Eric Clapton, Ringo Starr, Ozzy Osbourne, Whitney Houston, Snoop Dog, Steven Tyler of Aerosmith, Timothy B Schmit from the Eagles. Песента Fire, която е първоначалната версия на Рая /малкоизвестен факт е че дебютният албум Нова е записан първо на английски език, след което е превъплътен в официалната си българска версия/ също е записана наново тук и после мастерирана в Щатите.

източник:
pop.bg




{START_COUNTER}